Piața locurilor de muncă în Germania. Sfaturi utile pentru absolvenți!

                                                  

 

Ca specialiști în domeniul resurselor umane suntem permanent în contact cu cererea și oferta de pe piața muncii. Raza noastră de interes a locurilor de muncă disponibile este în Germania.

Studiem permanent cererile de la angajatori și constatăm că sunt din ce în ce mai numeroase, majoritatea adresându-se muncitorilor calificați sau candidațiilor cu studii superioare.

 

Dezvoltarea industrială este o tendință în creștere și îndemnăm viitori absolvenți de liceu să se îndrepte spre următoarele meserii care sunt cerute pe piața muncii:

 

 

  • Inginer automatizări – se ocupă cu partea de automatizări din industrie, de mașini programabile, roboți, linii de producție. Tendința este clară spre încorporarea cât mai multor mașini în munca zilnică. Cineva trebuie să le programeze și să le pună în funcțiune!

 

  • Inginer proiectant – proiectarea mecanică și cea electrică sunt de bază în orice firmă constructoare de mașini. Variantele de software pentru proiectare sunt multe și din ce în ce mai intuitive!

 

  • Operator/Programator CNC – specialistul se ocupă de operarea, setarea, și programarea mașinilor cu comandă numerică de frezat, strunjit și nu numai. Acestea se folosesc în multiple branșe, și ajută la fabricarea pieselor de la mici la mari dimensiuni.

Recunoaștem că în ziarele germane, aproximativ 70 % din anunțuri sunt pentru acest post!

 

 

  • Electrician automatizări/ Mecatronist/ Tehnician de service – mașinile au nevoie și de specialiști care să le repare, să se ocupe de mentenanță și eventual de crearea legăturilor electrice pentru construcția lor.

 

 

Mult succes!

alfa-Horizont

 

Descărcați/Printați articol Piața Muncii în Germania

Prin accesarea si/sau utilizarea in continuare a sectiunilor site-ului, vizualizarea oricaror componente, precum si orice alte operatiuni similare in legatura cu acest site, implica acordul dumneavoastra pentru utilizarea modulelor cookie si a altor tehnologii similare.