Recomandări pentru un interviu de succes

Recomandări pentru un interviu de succes

Cunoaștem ce emoții pot provoca un interviu sau o prezentare la probă în firma angajatoare.

Candidații ne-au mărturisit multitudinea de frământări și întrebări care pot apărea în etapa de pregătire pentru prezentarea la firmă.

Dorim să vă oferim câteva idei generale de care să țineți cont, însă echipa noastră oferă un sprijin constant și o consiliere detaliată candidaților cu care colaborăm.

 

 1. Documentarea despre firmă: analizați site-ul angajatorului, vedeți domeniul de activitate și documentați-vă cine conduce afacerea și care sunt persoanele responsabile în firmă.

 

 • Pregătirea prezentării personale: este bine să vă cunoașteți CV-ul cu date și detalii care sunt deja notate și să puteți să prezentați în detaliu experiența dvs. și atribuțiile avute la fiecare job. Persoanele care se prezintă la un angajator german, trebuie să pregătească acest pas în limba germană. Un exercițiu acasă este foarte important. Realizați o simulare de interviu și gândiți-vă ce întrebări puteți primi de la angajator, și care este răspunsul cel mai potrivit!

 

 • Prezentarea la firmă:
 • a) Punctualitatea: la un interviu nu se ajunge cu 30 minute mai devreme doar ca să arătați că nu întârziați, pentru că astfel       creați un disconfort pentru intervievator care poate este ocupat cu altă întâlnire. Pe de altă parte nu oferiți emoții intervievatorului ajungând la fix sau la și 5 minute după ora stabilită. Considerăm potrivită sosirea cu 5-10 minute înainte de ora stabilită.
 • b) Documente: recomandăm pregătirea unui dosar cu documentele dvs. pentru prezentarea candidaturii la postul disponibil: CV, diplome, recomandări, proiecte realizate. Este bine să aveți și dvs. o agendă proprie pentru a nota, dacă este cazul, informații importante.
 • c) Vestimentația: prima impresie contează, cred că sună destul de cunoscut! Așa și este, pentru prima impresie avem o singură șansă. Îmbrăcați o vestimentație casual-business care să vă arate încrederea și importanța pe care o acordați acelui interviu. Un aspect îngrijit este important, nu neglijați acest aspect.
 • d) Politețea: știm că poate e de la sine înțeles că trebuie păstrat un comportament amabil și respectuos, însă considerăm că trebuie totuși amintit.
 • e) Discuția: încercați să purtați o discuție destinsă, amabilă, cu răspunsuri detaliate dar la subiect care să exprime interesul, sintagma scurt și la obiect nu este portivită în această situație. Salariul se discută într-o etapă mai avansată a procesului de selecție, când angajatorul își prezintă clar interesul să vă  angajeze, este bine să rămâneți modest și să nu spuneți sume mari doar pentru a vă crea un interval de negocieri.
 • f) Rămas-bun: e de folos când candidații adresează întrebări și când se arată recunoscători pentru timpul acordat.Un e-mail de mulțumire după discuție întotdeauna este un punct în plus.

 

 • Așteptarea răspunsului: dacă răspunsul întârzie să apară după data comunicată de intervievator, candidatul poate să își confirme interesul printr-un e-mail sau telefon.

 

 • Primirea locului de muncă: dacă impresia creată este una pozitivă atât profesional cât și din punct de vedere al caracterului, atunci vă felicităm, sunteți așteptat la muncă!

 

 

Mult succes!

alfa-Horizont

Recomandări interviu

Prin accesarea si/sau utilizarea in continuare a sectiunilor site-ului, vizualizarea oricaror componente, precum si orice alte operatiuni similare in legatura cu acest site, implica acordul dumneavoastra pentru utilizarea modulelor cookie si a altor tehnologii similare.